Ученици организират благотворителен концерт за 11-годишния Любчо

Публикувано на чт, 9 ян. 2014
833 четения

Специален гост ще бъде Руслан Мъйнов

Благотворителен концерт за лечението на 11-годишния Любомир Еленков от София организират ученици от СОУ “Емилиян Станев” във Велико Търново, съобщиха десетокласниците Любомир Филипов и Симона Христова. Концертът ще се проведе на 24 януари 2014 г. от 18,00 часа в залата на читалище “Искра”, като няма да има билети, а препоръчителен вход от 3 лв. Сред организаторите са и Ивайло Валачев, ученик в Спортното училище, студентът Мариан Димитров от НВУ, домакините от читалище “Искра” и Нина Минева.

Специален гост на концерта ще бъде Руслан Мъйнов, а заедно с него ще се представят още прочутият танцов ансамбъл “Искра”, ” VTC” , танцовите състави “The Center”, “Virginia’s dance crew” и много ученици от СОУ “Ем. Станев”. Утре започват първите репетиции.

Любомир и Симона разказаха, че Любчо страда от детска церебрална парализа и за предстоящата рехабилитация в Полша са необходими 12 500 лв. От тях 5500 евро ще струва самата рехабилитация, а 1500 лв. са необходими за самолетните билети до Варшава. Миналата година лечението на Любчо е било осигурено със средства от Българската Коледа, но сега рехабилитацията трябва да се продължи, защото момчето има голям напредък. То дори се е научило да плува и участва в състезания.

Преди 11 години съдбата на Любомир Еленков трогна цяла България. Момчето се роди живо, след като бременната му майка и баща му бяха пометени по време на разходка от кола. Майката почина на път за болницата, но лекарите успяха да спасят бебето, което обаче се роди с увреждане. Бащата остана в кома 8 месеца и след това почина, без да разбере, че му се е родил син.

Още с раждането грижите за Любчо са поети от бабата Санка Христова, която прави всичко възможно внукът и да се лекува и да оздравее. Да помогне на момчето се зае и великотърновският лекар д-р Любомир Василев, който е представител за България на московската клиника “Невровита”, където лекуват пациенти с церебрална парализа и тежки неврологични травми.

Организаторите на концерта заявиха, че ще организират и втори концерт за Любомир Еленков, а датата ще обявят на 24 януари.

Вася ТЕРЗИЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново