Три младежки организации подкрепят Валентин Ламбев за кандидат-кмет от БСП

Публикувано на вт, 26 май 2015
272 четения

Младежите от три основни партийни организации в БСП – Велико Търново, издигнаха номинацията на Валентин Ламбев за кандидат за кмет на левицата в старата столица. Вече върви цикъл от събрания на ОПО с цел издигане на номинации за кандидатите на партията за кмет на общината, на населеното място и за общински съветници.

„Валентин Ламбев трябва и ще ни изкара до кметското място“, аргументираха се младежите от ОПО „Млад социалист“, ОПО „Гурко“ и ОПО „Бъдеще за Велико Търново“. Те подчертаха опита в обществената и политическата работа, който има областният и общински председател на БСП.

Преди номинациите Валентин Ламбев направи и отчет от името на групата съветници от БСП във Великотърновския общински съвет за свършената работа през изтичащия мандат. Над 70 са питанията, които съветниците социалисти са направили. Сред тях са застъпничество за прозрачност в разходването на общинските финанси, за опазване на зелените площи в града, разрешаването на въпроса с тролейбусния транспорт и др.

„Ситуацията в Общината е тежка, колкото и да го отрича кметската администрация“, подчерта Ламбев. Той припомни, че АДФИ и прокуратурата са сезирани за обществените поръчки, които Общината организира. Натрупаните задължения от над 12 млн.лв. са огромни и не могат да бъдат покрити от приходите, подчерта председателят на червената група.

Той изрази опасенията си от принизената роля на Общинския съвет, където през мандата се избягва всякаква форма на диалог по време на сесиите. „Ако не е групата на БСП да поставя горещите въпроси, никакво раздвижване в ОбС няма да се случи“, каза Ламбев.

Младежите се обединиха около мнението си, че техни връстници трябва да намерят водещо място в листата за общински съветници.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново