Топлофикация Велико Търново компенсира абонатите за проблемите през декември

Публикувано на пт, 20 ян. 2023
407 четения

Неустойките ще се изплащат след 24 януари на касите на дружеството

От Топлофикация Велико Търново обявиха, че във връзка с повишената аварийност на съоръженията за пренос на топлинна енергия в последния месец на 2022 година са взели решение да компенсират абонатите.

От дружеството обясниха, че възможността за изплащане на неустойки на всички абонати, които са останали без топлоподаване за период по-дълъг от 48 часа е уредена в чл.36, ал.3 от Общите условия за продажба на топлинна енергия на Топлофикация Велико Търново.

„Спазваме, както законите, така и ангажиментите, поети към нашите абонати, за това всички потърпевши, отговарящи на записаното според Общите условия за продажба на топлинна енергия, ще бъдат надлежно компенсирани. Тъй като сметките за декември вече са излезли, много дори са погасени, ще извършим допълнително изплащане на неустойките на всеки абонат. Най-искрените ми извинения към всички абонати за причиненото неудобство. Правим всичко по силите си дългите спирания на топлоподаването, особено през зимата, да бъдат сведени до минимум, но за съжаление дълги години не са извършвани ремонти по топлопреносната мрежа в града ни и сега се налага ремонтните ни екипи да работят усърдно, за да отстранят пропуските, но съм сигурен, че ще се справим и съвсем скоро търновци ще разчитат на надеждна услуга.“ каза инж. Александър Димитров изпълнителен директор на Топлофикация Велико Търново.

От дружеството обявиха, че неустойката може да бъде получена след 24 януари на касите на Топлофикация Велико Търново на ул. Никола Габровски №71А и на ул. Бачо Киро №5.

 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново