Чужденец унищожи изложба в центъра на Велико Търново

Публикувано на чт, 24 Авг. 2017
11033 четения

Хулиган унищожи изложба, подредена в центъра на Велико Търново. Младият мъж  вилнял пред погледите на минувачи, като съсипа голяма част от платната, подредени на открито пред Факултета по изобразително изкуство. Експозиция бе на тема опазване на планетата и защита на животните. Малко след това, младежът продължил да се държи неадекватно и изрита с все сила масивно кошче за отпадъци пред сградата на общината. Жители и гости на старата столица занемели пред агресивното му поведение, като не видели някой да го предизвиква.

Хулиганските му прояви не продължили дълго, тъй като за негов лош късмет на мястото се оказал шефът на РУ- Велико Търново гл. инсп. Валентин Къндев. За секунди той неутрализирал нарушителя, преди да е създал още неприятности за околните и за себе си, като се погрижил и за неговата безопасност.

След проявата той бил отведен в полицейското управление. При първоначалните разпити се оказало, че мъжът е от румънски произход,  пред униформените обяснил, че е студент. За неадекватното си поведение не дал смислено обяснение. Образувано е бързо производство за хулиганство, подробностите около случая се изясняват.

Мария НЕДЕВА
сн Даниел ЙОРДАНОВ

 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново