«Четири лапи» кастрира бездомни животни във Велико Търново

Публикувано на вт, 26 Мар. 2013
544 четения

За 5 години проблемът в града е почти решен, твърдят от организацията

Днес екип на международната организация за защита на животните „Четири лапи” започва триседмична кампания за кастрация, ваксинация и обезпаразитяване на бездомни и дворни животни във Велико Търново и околните населени места. Инициативата се провежда съвместно с управата на градd за трети път след успешните партньорства през 2008 и 2011 г., съобщават от организацията.

“Велико Търново е сред добрите примери за това, че проблемът с бездомните кучета може да бъде решен ефективно по хуманен начин, стига да има желание за това,” твърди д-р Марина Иванова от “Четири лапи”. “Преди 5 години, когато за първи път наш екип работи в града, броят на скитащите кучета беше много по-голям. Днес проблем вече не е популацията в града, която е овладяна, а изоставянето на кучета от околните села.”

Както и при предишни кастрационни кампании на “Четири лапи” във Велико Търново, организацията пристига със своя мобилна амбулатория, в която ще се обработват животните и с екип за залавяне и транспорт. Ще бъдат обработвани и бездомни котки, тъй като вследствие на намалената популация от улични кучета техният брой се увеличава.

До 12.04.2013 г. мобилната амбулатория на “Четири лапи” ще работи в базата на Е.Т. “Пролет” във Велико Търново (по пътя за с. Беляковец). Всеки, който желае да отведе за кастрация улично или дворно куче или котка, може да се свърже с екипа на организацията на тел.: 0888 002358.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново