Студенти от ВТУ събираха помощи за бежанците в Харманли

Публикувано на ср, 14 ян. 2015
638 четения

Ректорът проф. Пламен Легкоступ също се включи с лично дарение в благотворителната акция.

Повече от 100 дарители са се включили в благотворителната кауза на студентите от Великотърновсксия университет в подкрепа на бежанците от лагера в Харманли. Само за два дена младите хора са събрали десетки кашони с тоалетни консумативи и средства, които днес лично ще връчат на чужденците, решили да потърсят подкрепа в България. Възпитаниците на ВТУ лично ще занесат дарението си в лагера днес и ще се запознаят на място със съдбата на неговите обитатели.

Инициативата за дарителската кампания под наслов “Нека да помогнем! Никой не избира да бъде бежанец” е на студенти от Православния богословски факултет и Педагогическия факултет. Те са популяризирали своето начинание във фейсбук и чрез рекламни флайъри, разлепени в университет. Към каузата освен са се присъединили и много преподаватели, начело с ректора проф. Пламен Легкоступ.

Голямо количество консумативи – сапуни, шампоани, пасти и четки за зъби, салфетки, мокри и сухи кърпички, памперси, дамски превръзки, тоалетна хартия, гъби, прах за пране, почистващи препарати и други тоалетни принадлежности, са събрали младежите. Заедно с тях на бежанците в Харманли ще бъдат предоставени и дрехи, дарени при предишна кампания.

Златина ДИМИТРОВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново