Стипендия от 500 000 долара и фондация „Кроношпан“ могат да сбъднат мечтите на един ученик от В.Търново

Публикувано на пт, 28 апр. 2017
1026 четения

Всички ученици от Велико Търново и региона, които ще завършат средното си образование през 2018 г., могат да опитат да спечелят стипендията на фондация „Кроношпан”, която възлиза на 500 000 долара. С тези средства фондацията отново осигурява възможност на един средношколец да завърши бакалавърска степен в Babson College, САЩ.
Крайният победител в своеобразната надпревара ще се обучава четири години в престижния университет, който е извоювал реноме на учебно заведение № 1 при подготовката на предприемачи в Америка.
През тази година фокусът за българските кандидати ще бъде насочен към Велико Търново и затова специално за разяснителната кампания, свързана със стипендията, от 3 до 5 май в старопрестолния град ще пристигне представител на ръководството на Фондация „Кроношпан“.
Осигурените 500 000 долара покриват разходите през четирите години на обучение, в това число таксата за обучение, настаняването, учебниците, здравната застраховка и транспортните разходи до САЩ и обратно.
Учениците, които желаят да кандидатстват за стипендията и завършват през 2018 год, могат да се регистрират на: scholarship.kronospanfoundation.org и да подадат онлайн своите заявления преди крайния срок за приемане на документи 17 септември 2017 год.
При попълването на заявление всеки кандидат трябва да предостави следните документи (написани или преведени на английски език):
– Автобиография
– Есе (есе от около 250 думи, което ще ни помогне да добием по-добра представа относно кандидата като личност)
– Академична справка от училището / справка за оценките в средата на учебната година
– Препоръка (от преподавател, съветник, работодател или наставник)
– Формуляр на „Кроношпан”
За по-подробна информация относно програмата можете да посетите уеб сайта: www.kronospanfoundation.org или се свържете с представител на Кроношпан по всяко време на имейл: scholarship@kronospanfoundation.org .

loading...
Пътни строежи - Велико Търново