Стабилизирано е 4-годишното дете, приведено от областната болница в “Пирогов”

Публикувано на сб, 4 Апр. 2020
5041 четения

Стабилно е състоянието на 4-годишното момиченце, приведено от великотърновската болница “Д-р Стефан Черкезов” в „Пирогов“. Направената първа проба на детето за коронавирус е отрицателна, чака се резултатът от второто изследване. Това заяви на редовния брифинг на Оперативния щаб ген.-майор Венцислав Мутафчийски. Момиченцето бе прието в МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“ във В. Търново на 23 март с двустранна бронхопневмония и лек излив в белите дробове. Случаят нашумя след като родителите на детето изразиха съмнение в социалната мрежа относно лечението на детето и написаха, че са притеснени, че може да става въпрос за коронавирус. След направените изследвания на майката и детето стана ясно, че са резултатите са отрицателни. Направеният консулт с лекари от детската гръдна хирургия в „Пирогов“ е потвърдил като правилна назначената терапия на момиченцето в МОБАЛ. След като състоянието на детето не се подобри, то беше транспортирано в ”Пирогов“.

498 са случаите на COVID-19 у нас, като вече има първи регистриран случай във Враца. Заразеният е мъж на 57-годишна възраст. Новите случаи са 21. Сред тях е и дете на 1 г. в Добрич, което също е дало положителна проба за коронавирус, каза още ген.-майор Венцислав Мутафчийски.

В болница са настанени за лечение 173 души. Досега броят на излекуваните е 34 лица. Първите двама с COVID-19 във В. Търново вече са изписани от болница, но остават под домашна карантина.

Весела БАЙЧЕВА

 

 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново