Солисти от Кралската филхармония с три концерт на Arbanassi Summer Music

Публикувано на ср, 26 юли 2017
250 четения

Водещи солисти от Кралската фламандска филхармония ще изнесат три концерта в рамките на осмото издание на Фестивала за класическа камерна музика “Arbanassi Summer Music 2017”. Музикалните вечер по традиция ще се проведат в старинния храм „Свети архангели Михаил и Гавраил” в Арбанаси. Престижният форум ще се проведе от 8 до 12 август, а концертите са с начален час 19,30.

Сред уникалната с акустиката и стенописите си църква тази година ще бъдат представени творби на Дворжак, Бах, Дебюси и Фуре. Произведенията ще бъдат изпълнени от международна формация музиканти  от Германия, Великобритания, Белгия и България.  Това са Амрай Либолд – фагот, Клер Лешиен – цигулка,  Димитри Местдаг – обой, Юлита Фъсева – контрабас, Люси Джил – цигулка и Самуел Барсегян – виола. Изпълнителите са водещи солисти в различни световни оркестри.

Фестивалът се организира по инициатива на Регионалния исторически музей и се реализира с подкрепата на Община Велико Търново. Музикалното събитие е носител на престижния лейбъл „Европа на фестивалите, фестивалите на Европа“ 2017-2018. Интимните концертни вечери, обединяващи музиканти и публика и нивото на изпълненията, в съчетание с магнетичната църковна атмосфера, превръщат Arbanassi Summer Music в едно уникално музикално събитие.

Билетите са на цени от 15, 12 и 10 лева и ще се продават непосредствено преди всеки концерт на място, пред църквата “Св. Архангели Михаил и Гавраил” в Арбанаси. Предварителна резервация на билети може да се направи чрез електронна поща arbanasimusic@abv.bg или на телефон 0888070055.

Златина ДИМИТРОВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново