След публикация в “Янтра ДНЕС” ГЕРБ зарадва социално слаби близнаци

Публикувано на чт, 2 ян. 2014
1030 четения

Депутати дариха продукти за трапезата, обещаха на децата компютър

Народният представител Евгени Стоев направи по-уютна Коледата на две деца – 14-годишните близнаци Лора и Виктор Колеви от великотърновското село Шемшево. Историята на брата и сестрата, описана в последния за 2013 година брой на вестник “Янтра ДНЕС”, трогна Стоев и колегите му. От години менюто на двете сирачета включва само боб, зеле и картофи. Откакто баща им е починал Лора и Виктор живеят с майка си и баба си. През зимата обитават една единствена стая в стара наследствена къщичка, четиримата дори спят на едно легло.

Въпреки крайната мизерия, в която растат, момичето и момчето имат свои мечти. Лора, която се занимава с бадмингтон мечтае да стане треньор. Брат й също е спортист и полага старания в учението. Това, което най-много искат децата е собствен компютър.

В навечерието на Рождество Христов Евгени Стоев посети Шемшево, за да се срещне с Лора, Виктор и тяхната майка Милка. С него бяха младежкият лидер Деян Хаджийски и общинският съветник Йорданка Стефанова. Те донесоха на семейството всичко необходимо за трапезата през празничните дни, за да се чувстват децата на Милка като всички свои връстници на Коледа. Освен месо, плодове, сирена, колбаси и сладкиши, семейството получи запас от консерви, брашно и други трайни продукти. Най-голяма радост у децата предизвика новината, че скоро ще имат компютър, подарък за Новата година от ГЕРБ.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново