След оценка на щетите, отпускат еднократна помощ от 325 лв. на пострадалите от наводненията

Публикувано на пт, 20 юни 2014
835 четения

По разпореждане на министъра на труда и социалната политика Хасан Адемов екипи на териториалните структури на Агенцията за социално подпомагане (АСП) и Агенцията по заетостта (АЗ) оказват съдействие на всички институции, ангажирани с ликвидиране на последствията и щетите от бедствието във варненския квартал Аспарухово, в Килифарево и Дебелец в област Велико Търново.

Създава се организация и в спешен порядък ще започне извършване на социални оценки на засегнатите лица и домакинства за получаване на еднократна финансова помощ. Дейностите ще продължат и в събота и в неделя. При нужда ще бъдат командировани социални работници от останалата част на страната.

Еднократно финансово подпомагане в размер до 325 лв. ще бъде отпуснато на всички лица и домакинства, които имат право на помощта съгласно Правилника за прилагане на Закона за социално подпомагане за покриване на инцидентно възникналите нужди след наводнение. Средствата се отпускат от Министерството на труда и социалната политика чрез АСП след извършване на социална оценка.

сн. Даниел ЙОРДАНОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново