Синдикатът на българските учители награди кмета Емануил Манолов и двама педагози

Публикувано на пн, 19 Дек. 2016
1187 четения

Кина Котларска получи приза "Най-добър директор - социален партньор"

С грамота “Кмет на годината” за най-добър социален партньор на 2016 г. беше удостоен инж. Емануил Манолов от Синдиката на българските учители. Градоначалникът на Павликени получи европейската награда в знак на признателност за неговия личен принос за развитието и усъвършенстването на социалното партньорство между учебните заведения и местната власт.

Кметът е получил приза на официална церемония в София. Тържеството е било водено от председателя на синдиката Янка Такева, а наградите са връчили генералният секретар на Европейската комисия по образование Мартин Ромер и Пламен Димитров, президент на КНСБ.

Емануил Манолов е предложен за отличието от изпълнителния комитет на Синдиката на българските учители във Велико Търново, а номинацията му е била подкрепена от председателите на всички общински координационни съвети в областта, тъй като регламента изисква издигане на една кандидатура от всяка област, обясни местният лидер на СБУ Мария Георгиева.

Двама заслужили педагози от Велико Търново също получиха награди от синдиката. Призът “Най-добър директор – социален партньор” е бил връчен на Кина Котларска, която ръководи СУ “Емилиян Станев” в старата столица ( на снимката). В категорията “Синдикалист на годината” е бил отличен началният учител Крум Бакалов, оглавява синдикалната организация в ОУ “Д-р Петър Берон” в Дебелец.

Златина ДИМИТРОВА
сн. авторката

loading...
Пътни строежи - Велико Търново