Симеон от ВТУ и Александра от Академията в Свищов с награди “Студент на годината”

Публикувано на чт, 21 Дек. 2017
506 четения

Възпитаникът на търновската алма матер Симеон Ганев спечели националната награда “Студент на годината 2017” в категорията “Хуманитарни науки”. Председателят на Комисията по образование и наука в Парламента Милена Дамянова връчи приза на изявения студент. Младежът следва в магистърска програма „Конферентен превод с два езика (немски и английски)“ при Филологическия факултет на ВТУ. През 2017 г. е завършил с отличие бакалавърска степен по приложна лингвистика с немски и английски. Той има редица публикации във водещи български и международни научни списания.

Отличничката от Стопанската академия в Свищов Александра Петрова е носител на отличието в категория “Стопански науки”. Тя учи в специалност „Финанси“ и има куп изяви в различни форуми.

Официалната церемония за връчване на националните награди “Студент на годината” се състоя в Народен театър “Иван Вазов” в София. Конкурсът се организира за 11-а поредна година от Националното представителство на студентските съвети. Патрон на събитието е министърът на образованието и науката Красимир Вълчев.

Златина ДИМИТРОВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново