Селските кметове поставят куп въпроси пред депутатите от региона

Публикувано на чт, 7 Дек. 2017
155 четения

Сдружението на кметовете на кметства и кметски наместници на населени места в област Велико Търново организира работна среща на 11 декември от 10:30 часа в заседателна зала на Областна администрация Велико Търново. На нея са поканени всички народни представители от региона, председателят на НСОРБ, Областният управител и началникът ОПУ Велико Търново.

По време на срещата ще бъдат обсъдени няколко важни теми – какви са причините за видимо по-лошата поддръжка на третокласната републиканска пътна мрежа в област Велико Търново, спрямо тази на съседните области, кой какво е свършил, какво е нужно и кога да очакваме положителна промяна в тази посока, обясни председателят на сдружението Христо Христов.

Селските кметове ще поставят и въпроса, който е свързан с промяната в чл.16, т.1 от „Закон за административно териториалното устройство на Република България”, в който прага за образуване на кметство от „350 жители по постоянен адрес” да стане отново „100 жители по постоянен адрес”. Кой, какво е свършил през годината, питат управниците на малките населени места.

Ще бъде поставен за обсъждане и въпроса, свързан с искането на Националното сдружение на кметове и кметски наместници в Република България, относно това, кметовете на кметства да бъдат поставени в положение на равнопоставеност по отношение на възможността всеки от тях да бъде разпоредител с бюджет от по-ниска степен, в рамките на делегирания му бюджет от бюджета на общината.

По време на срещата Сдружението на кметовете на кметства и кметски наместници на населени места в област Велико Търново ще излезе със свое предложение за име на магистралата „Русе – Велико Търново”.

Весела КЪНЧЕВА

 

 

 

 

 

 

 

 

 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново