“Сдружение Азбукари” издаде помагалото “Букварино”

Публикувано на пн, 6 Апр. 2015
685 четения

След шест месеца упорита работа екипът на “Сдружение Азбукари” завърши своя нов проект – “Букварино”. Образователното помагало е не само забавна игра, а цял исторически лабиринт на познанието. „Букварино” грабва със своята ясна идея – да образова, да развлича, да възбужда сетивата и да сприятелява. С интригуващи игри участниците ще натрупват нови знания за българския език и историята. „Букварино“ е полезно помагало за обучение на децата в училищната и семейната среда. То е приятно занимание за летни и зимни лагери, ученически ваканции, дори и по време на пътуване.

„Кълбо от положителна енергия. Това е краткото описание на „Букварино“. Участниците ще визуализират мислите си с букви и изображения. Чрез игрите и ключовете на познанието децата ще насърчават родителите и учителите си да общуват повече с тях. Любознателните ще търсят важни отговори, ще се информират, ще узнават нови факти, ще побеждават възрастните и ще се смеят“, заяви председателят на “Сдружение Азбукари” Цвета Кирилова.

Освен с игрите, посветени на българската азбука, „Букварино“ завладява с образи и информация за делото на интригуващи личности от българската история. Дори и най-запалените по нея ще открият нови, интересни моменти от миналото на България и то далеч преди 681 година. Засега създателите на играта разкриват, че комплектите „Букварино” се състоят от 60 карти за игра, 2 безценни карти „Ключ“, които представляват едно или няколко буквени означения от българската азбука. Как изглежда „Букварино“ и какво е неговото съдържание, Азбукарите ще покажат на официална презентация скоро.

„Зареждаме проектите си с емоция и работим с ентусиазъм. Стараем се всяко ново начало в начинанията ни да започва като детска приказка. Eкипът ни заплете „Букварино“ с думите „Имало едно време… И така, ще Ви разкажем приказката за тъжното царство. Неговата владетелка била красива, богата и справедлива, поданиците й живеели в мир и благодат, без вражди, но над всички тегнела една необяснима тъга. Чувствали я всички, включително и царицата, но никой не бил в състояние да я обясни…“. Това е само началото, а цялата приказка ще можете да прочетете, като се сдобиете с “Букварино”, разказа Яна Трендафилова от екипа на Азбукари. Тя разкри, че в „Букварино“ оживяват много силни личности от историята ни, които са в постоянна връзка с буквите ни.

Първите 5000 броя от образователното помагало „Букварино“ ще бъдат предоставени благотворително на децата в българските училища. Компания „Лактима“ подарява на хлапетата вълнуващия образователен комплект.

“Букварино” има своя електронен дом – www.bukvarino.bg. Той е необятна шир от загадки и въпроси, които ще ви донесат неочаквано големи награди. Колкото повече опознавате „Букварино“, толкова повече знание ще натрупвате. Мотото е „Играй, учи и спечели“ на www.bukvarino.bg.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново