Съветниците от “Новото време” стават част от партията “Българска демократична общност”

Публикувано на чт, 27 Авг. 2015
973 четения

Общинските съветници от Новото време – Калина Широкова, Иван Александров, Любен Велчев, Николай Георгиев и Радка Крумова, стават част от политическа партия “Българската демократична общност”. Петимата местни парламентаристи заявиха, че са избрали да влязат в новото политическо формирование заради неудовлетворителното към момента статукво, наложено в политиката, както на местно, така и национално ниво.

Партията се стреми да представлява всички социални прослойки в обществото, по скоро сме в сферата на народните партии. Поставяме в центъра на политическото действие неотменното човешко достойнство на личността, свободата, равенството и солидарността, заяви Йордан Василев, който е съпредседател на политическата формация.

Според Калина Широкова в изминалия Общински съвет са успели да постигнат около 80 процента от заложеното в предизборната програма. Като най-големи постижения тя посочи увеличаване 40 % на средствата, които Общината отпуска за процедурите ин витро, изграждането на фитнес уреди на открито в много от парковете във Велико Търново. Колегата й арх. Николай Георгиев допълни, че тяхната група в Общинския съвет е спомогнала да се стабилизира финансовото състояние на общинското дружество “Паркинги и гаражи” и на него вече не се гледа като наказателна бригада, а като фирма, която спомага за градската мобилност. По думите на Иван Александров групата съветници е изиграла важна роля за санирането на много учебни заведения в областта.

Ръководството на партията във Велико Търново ще се нарича общинска колегия, това ще е органът, който ще определя политиката за региона. В него влизат освен изброените общински съветници и доц. д-р Христо Атанасов, офицер от резерва, д-р Цветелин Иванов, общопрактикуващ лекар, Нено Вълковски – фотограф, Надя Василева – етнограф, Николай Колев – библиотечен специалист и Валентина Първанова – експерт по информационни технологии. Тя ще е кандидатът на формацията за кмет на село Самоводене.

На предстоящите местни избори “Българска демократична общност ще участва със собствена листа за общински съветници във Велико Търново, нейн водач ще е Калина Широкова. Основните усилия по време на кампанията ще бъдат насочени към създаване на повече възможности, а не на привилегии. Целта на новата политическа формация е минимум десет общински съветници в следващия местен парламент. Партията няма да издига свои кандидат за кмет, биха подкрепили някой от другите кандидати само, ако заложеното в програмата му отговаря на техните виждания, но товаа няма да се случи на всяка цена.

С водосвет отслужен от отец Асен, представителите на формацията осветиха тържествено предизборния щаб на партия “Българска демократична общност, който ще се намира на улица “Независимост” (до централната поща).

Весела КЪНЧЕВА
сн. Пламен КАРАИВАНОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново