Съкращават 12 данъчни от търновската НАП

Публикувано на вт, 17 Апр. 2018
3423 четения

12 служители от отдел “Оперативни проверки” във великотърновската дирекция на Националната агенция по приходите ще бъдат съкратени, научи “Янтра ДНЕС”. Те ще бъдат освободени от работа от 1 май т.г., а причината е решение на ръководството за закриване на всички отдели “Оперативни проверки” в териториалните структури на НАП. Оттам уверяват, че ежедневният контрол по спазването на данъчното и осигурително законодателство ще бъде обезпечен от другите служители.
Предвидено е съкращаване на общо 250 души в цялата страна, като най-много служители ще бъдат освободени в град Велико Търново. Във връзка с планираното им освобождаване вчера бе свикано спешно съвещание в кабинета на директора Ивайло Здравков.
Първоначалната идея е била уволнените служители да бъдат прикрепени към други звена, но това реално няма да се случи. От централата на НАП предвиждат назначаването на 150 служители във всички структури на Агенцията в отделите “Фискален контрол”, но местата за мегадирекцията във Велико Търново, която обслужва няколко области, са в Монтана, Плевен и Свищов. Така реално служителите от старата столица няма да могат да започнат работа на предвидените свободни позиции.
Освен промените в структурата на Агенцията, ръководството на НАП планира цялостен анализ и преглед на дейността на основните си функции – “Обслужване”, “Събиране” и “Контрол”. В зависимост от резултатите ще бъде оценена и необходимостта от промяна на бизнес процесите и организацията на работа в цялата приходна агенция.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново