Съдът отмени глоба от 1000 лева на неврохирург от Велико Търново

Публикувано на пн, 23 ян. 2017
1381 четения

Две съдебни инстанции във Велико Търново излязоха с решения за отмяна на  административно наказание от 1000 лв. на неврохирург от МОБАЛ “Д-р Ст. Черкезов”. Административният акт е наложен на д-р Петър Тодоров след проверка на ИА “Медицински одит” по повод на операция, извършена от  негова колежка в Отделението по неврохирургия.

Инспекторите от Изпълнителната агенция влизат в неврохирургията по повод на жалба от пациентка, на която е направена манипулация на гръбначния стълб и за целта тя си е закупила консумативите. Въпросната лекарка е поискала жената да купи още един комплект, който обаче не е употребен.

При проверка по жалбата на пациентката инспекторите открили, че в документацията липсва предоперативна експертиза и виновен за това е д-р Тодоров, който има специалност по неврохирургия, за разлика от лекарката, извършила манипулацията. Д-р Тодоров не е присъствал на операцията.

Наложената ми глоба бе абсолютно несправедлива, затова обжалвах наказанието пред Районния съд във Велико Търново и тя бе отменена като незаконосъобразна, заяви д-р Тодоров.

От своя страна  “Медицински одит” обжалва решението и делото стига до Административния съд, който на 20 януари потвърждава решението на колегите си от Районния съд.  Неврохирургът допълни , че заради несправедливата глоба е трябвало да ходи две години по съдилища, да губи нерви и пари, без да има някаква вина и отношение към манипулацията на жалващата се пациентка. От друга страна съм удовлетворен от  съда и това ми дава вярва, че в България има коректна правосъдната система, коментира неврохирургът.

Вася ТЕРЗИЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново