Събраха 5688 лв. на Коледния благотворителен бал на кмета

Публикувано на пн, 16 Дек. 2013
591 четения

5688 лв. бяха събрани по време на Коледния благотворителен бал на кмета на Велико Търново Даниел Панов, а средствата ще се прибавят в дарителския фонд за изграждане на адаптирана площадка за деца с увреждания. Те се събират в рамките на националната кампания “Вярвам в теб”, която се провежда от “Сдружение Азбукари”, съвместно с общината.

285 души бяха поканени да участват в традиционния благотворителен бал на кмета. Тези, които се отзоваха на поканата, подкрепиха инициативата, като пускаха средства в поставената дарителница. Даниел Панов благодари на участниците за тяхната активна обществена дейност и изрази увереност, че представителите на бизнеса и обществените организации ще бъдат все така активни в подкрепата си за В. Търново след класирането му за финалния кръг за Европейската столица на културата през 2019 г.

На бала присъства и принцеса Теофана фон Саксен, добре позната във В. Търново и страната със своите големи дарения предимно в здравеопазването и социалната сфера. Тя съобщи, че вече е подготвила следващото си дарение от проходилки за деца и възрастни, което ще бъде разпределено на нуждаещите се чрез социалните служби.

В благотворителния бал са участвали трио тенори “Уникалните гласове”, Валди Тотев от легендарната рок група “Щурците, поп дивата Йорданка Христова и коледари от ансамбъл “Искра. Председателката на “Азбукари” Цвета Кирилова подсказа, че благотворителната кампания може да продължи и в хотелите на В.Търново и близките туристически дестинации, където също може да се поставят импровизирани дарителници. Убедена съм, че хотелиерите и ресторантьорите няма да откажат, но е необходима активността на общината, е категорична Кирилова.

Вася ТЕРЗИЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново