С 49,99 % бизнесменът Николай Рашков спечели битката за Горна Оряховица

Публикувано на пн, 6 Ное. 2023
874 четения

Бизнесменът Николай Рашков спечели втория тур на изборите за кмет в община Горна Оряховица с 49,99 %. Той бе подкрепен от 7092 избиратели, показват данните при 100 % обработени протоколи в Общинската избирателна комисия. За опонента му инж. Добромир Добрев, издигнат от ГЕРБ, са гласували 47 % или 6668 души. Разликата между двамата е 424 гласа.
С „Не подкрепям никого“ са гласували 3,01 % или 427 души.
Общинската избирателна комисия в Горна Оряховица връчи удостоверението на спечелилия балотажа кандидат още в изборната нощ. От своя страна Николай Рашков благодари на всички, които са го подкрепили.
Досегашният градоначалник инж. Добромир Добрев също благодари на избирателите, които са гласували за него. „Изборите вече са минало. Не успях да спечеля, а малката разлика не прави загубата по-лека. Но, както винаги съм казвал – след изборната нощ идва нов ден и животът продължава. Благодаря на всички жители на община Горна Оряховица, които гласуваха. Особено не тези близо 7000 души, които дадоха своя глас за мен. Тяхната оценка ме задължава и аз ще продължа да работя за моя град и общината.
Благодаря на структурите на ГЕРБ. Не ни достигна малко. Сега е време да направим равносметка и да продължим още по-мотивирани“, написа инж. Добромир Добрев. Той пожела на новоизбрания кмет Николай Рашков да се грижи добре за община Горна Оряховица.
Нов кмет има и в Долна Оряховица, където печели Веско Ирибаджаков от ПП – ДБ, както и в Поликраище, където беше избрана Цветомила Кьосева от “БСП за България и Левицата”.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново