Ротари клуб – Велико Търново получи като дарение имот в навечерието на своята 85-годишнина

Публикувано на сб, 11 Ное. 2023
855 четения

Кметът Даниел Панов прие дистрикт гуверньора на Ротари – България Христо Михайловски на първата официална среща от новия си мандат

В навечерието на своята 85-годишнина Ротари клуб – Велико Търново получи изключителен подарък. Великотърновка, която е запозната с дейността на клуба и е впечатлена от неговата богата история и активна дейност в полза на обществото, дари на организацията имот. Става дума за къща в старата част на града, от която се открива невероятна гледка към паметника на Асеневци и Художествената галерия.

Преди няколко дена договорът за дарение беше подписан от паст президента на клуба Венелин Иванов и от пълномощника на собственичката – великотърновският художник Димитрий Петков.

Голяма заслуга за извършеното дарение има адвокат Митко Минев – паст президент на Ротари България и паст президент на РКВТ – Велико Търново, посочват от клуба.

Предстои да бъдат предприети стъпки за стопанисване, ремонт и поддръжка на имота.

Утре вечер Ротари клуб – Велико Търново ще отбележи тържествено 85 години от своето създаване. Празникът ще се проведе в комплекс „Калоянова крепост” в присъствието на стотици гости от страната и чужбина.

Днес дистрикт гуверньорът на Ротари – България Христо Михайловски беше приет от кмета на Велико Търново Даниел Панов. Това беше и първата официална среща на Панов в новия му, четвърти мандат като кмет на духовната и историческа столица на България.

Михайловски запозна кмета с целите и задачите на Ротари България през настоящата ротарианска година, а Панов изрази благодарност от името на Общината за отличното сътрудничество с неправителствената организация.

Секретарят на РКВТ Даниел Маринов подари на кмета Панов и на заместник-кмета Снежана Данева – Иванова луксозния Алманах „Ротари клуб – Велико Търново – 85 години в служба на обществото”. Уникалното издание събира в богат снимков материал и текстове богатата история на клуба от създаването му досега.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново