Роди се първото бебе по общинската програма „Ин витро“ в Павликени

Публикувано на ср, 2 Дек. 2015
2664 четения

Роди се първото бебе по общинската програмаИн витров Павликени. На 17 ноември на бял свят се появи Сияна. Младата госпожица е с тегло 2,5 кг и е дълга 46 см. Тя е първо дете на семейство Златеви.

Общинската ин витро програма стартира в Павликени през 2014 година с бюджет от 6000 лева, предназначен за финансиране на семейства и двойки, живеещи на семейни начала с репродуктивни проблеми на територията на община Павликени. През втората година от програмата са одобрени за финансиране две двойки, а трета е в процедура по одобрение. Програмата продължава и през 2016 година.

Всяка двойка може да получи до 1000лв., за да покрие част от разходите си по инсеминации, лапароскопии, хистероскопии и други скъпоструващи изследвания и процедури. Средствата във фонда ще се разпределят от девет членна комисия, в която участват шест общински съветници и 3 трима представители на общинска администрация.

Парите от общинския фонд ще се отпускат само на семейства с доказан стерилитет и след представяне на набор документи, посочени в сайта на община ПавликенисекцияДокументи“, разделПравилници“ – www.pavlikeni.bg.

Община Павликени работи активно и с фондацияИскам бебеи фондацияМайки за донорство“.

„Стартирахме Общинския фонд за асистирана репродукция и лечение на репродуктивни проблеми, който за краткост наричамеИн витро“, с желанието да помогне за разрешаването на един проблем, който е бич за съвременните семейства. В борбата за бебе, ние заставаме рамо до рамо с жителите на Павликени и заедно търсим начин да направим мечтата им реалност“, каза инж.Манолов по повод на общинската програма.

Община Павликени поздравява щастливото семейство и се надява в бъдеще да има повече родени бебета и щастливи родители.

сн. архив

loading...
Пътни строежи - Велико Търново