Публика от цял свят аплодира спектаклите от фестивала “Сцена на вековете”

Публикувано на вт, 12 авг. 2014
407 четения

Публика от цял свят събра на крепостта “Царевец” във Велико Търново тазгодишното издание на Летен оперен фестивал “Сцена на вековете”. Сред зрителите, гледали опера и балет сред естествения декор на двореца на средновековните български царе, имаше организирани и индивидуални туристи от цяла Европа, Обединените арабски емирства, Пакистан, Египет, Мексико, САЩ, Аржентина, Китай, Корея, Япония, Австралия. Специално за събитието във Велико Търново се пристигнали групи от Испания, Франция и Италия.

Близо 8000 души посетиха двете балетни и четири оперни вечери от фестивала. В афиша на “Сцена на вековете 2014” бяха представени оперите “Мадам Бътерфлай” и “Джани Скики” от Джакомо Пучини и “Селска чест” от Пиетро Маскани и балетите “Жизел” от Адолф Адам и “Зорба гъркът” по музика на Микис Теодоракис.

Изпълняваните в една вечер от трупата на Софийската опера и балет едноактни опери “Селска чест” и “Джани Скики” на 9 и 10 август привлякоха и много деца и младежи от страната и чужбина.

Летен оперен фестивал “Сцена на вековете” се организира от Община Велико Търново и Общинската агенция по туризъм “Царевград Търнов” в партньорство със Софийската опера и балет. Културният форум е сред основните събития в кандидатурата на града за Европейска столица на културата през 2019 г.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново