Проведе се кръгла маса за кандидатурата на В. Търново за европейска столица на културата

Публикувано на нд, 20 юли 2014
197 четения

На 17 юли 2014 г. в Европейски информационен център беше проведена  кръгла маса  в подкрепа на кандидатурата на Велико Търново за европейска столица на културата. Събитието е част от кампанията на новосформираната „Гражданска мрежа за развитие на област Велико Търново“, в която участват следните организации: Европейски информационен център – Велико Търново, Център „Мария“ – Горна Оряховица, Сдружение „Младежка толерантност“ – Горна Оряховица, ЦМЕДТ „Амалипе“, Сдружение „Виктория 04“  и Сдружение ЦРМД.

По време на кръглата маса представители на Информационния офис в подкрепа на кандидатурата разясниха целите, приоритетите и конкретните дейности, описани в апликационната форма, която има съществен принос при оценяването на градовете -кандидати. Гражданската мрежа представи свои предложения за последващи дейности, с цел формиране на дългосрочно партньорство между участващите страни за културното развитие на областта. Срещата завърши с продуктивна дискусия, на която бяха дадени предложения за обогатяването и разширяването на информационната кампания относно значението на кандидатурата за европейска столица на културата.

Кампанията на „Гражданската мрежа за развитие на област Велико Търново“ се осъществява в рамките на проект „Стратегическо планиране и конкретни застъпнически кампании: Основни инструменти за изграждане и развитие на организационния капацитет на гражданските организации“ към Института за регионални и международни изследвания по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново