Прогноза за времето през периода 26 февруари 2019 г. – 04 март 2019 г.

Публикувано на пн, 25 февр. 2019
517 четения

Във вторник, преди обяд и около обяд, ще има незначителна до променлива облачност. Късно след обяд облачността ще се увеличи до значителна. Ще духа слаб до умерен западен вятър. Минималните температури ще бъдат между минус 5° и  минус 2°. Максималните температури ще бъдат  между  6° и 9°.

В сряда сутринта, над северозападните и част от централните райони на Северна България ще има намаления на облачността до незначителна. Над част от централните райони на Северна Бългрия /В.Търново, Свищов/  ще има значителна облачност и на места ще превали слаб дъжд. След обяд навсякъде ще преобладава време със значителна облачност и на места е възможно да превали слаб дъжд. Ще духа слаб вятър от запад. Минималните температури ще бъдат между минус 2° и  1°. Максималните температури ще бъдат  между 7° и 10°.

В четвъртък и петък ще има незначителна облачност до ясно. Ще духа слаб до умерен вятър от запад. Минималните температури ще бъдат между минус 1° и  2°. Максималните температури  в четвъртък ще бъдат  между  9° и 12°, в петък- между 12° и 15° .

В събота и неделя преди обяд и около обяд ще има значителна облачност и на места ще превали слаб  дъжд. В неделя след обяд от североизток на югозапад облачността ще намалее. Ще духа слаб вятър, в събота от северозапад, в неделя от североизток. Минималните температури ще бъдат между минус 1° и  2°. Максималните температури в събота ще бъдат  между 5° и 8°, в неделя – между 3° и 6° .

В понеделник ще има незначителна облачност до ясно. Ще духа слаб вятър без определена посока, на моменти ще бъде тихо. Минималните температури ще бъдат между минус 1° и  2°. Максималните температури  ще бъдат  между  9° и 12° .

Над западните и централните части на Стара планина във вторник преди обяд  и около обяд ще има незначителна до  променлива облачност, късно след обяд и вечерта облачността ще бъде значителна. Ще духа   умерен до силен вятър от северозапад. Максималните температури на 1200 м. ще бъдат около  2°.

В сряда сутринта ще има променлива облачност,  след обяд облачността ще се увеличи до значителна и на места ще превали сняг. Ще духа   умерен до силен вятър от северозапад. Максималните температури на 1200 м. ще бъдат около  минус 2°.

В четвъртък и петък ще има незначителна облачност. Ще духа  силен вятър от северозапад. Максималните температури   на 1200 м.  ще бъдат около 4°.

В събота и неделя преди обяд ще има значителна облачност, на места с превалявания от дъжд и сняг. В неделя след обяд облачността ще намалее. Ще духа  слаб до умерен вятър от север-североизток. Максималните температури   на 1200 м.  ще бъдат около минус 1°

В понеделник ще има незначителна облачност. Ще духа  слаб до умерен вятър от югозапад. Максималните температури   на 1200 м.  ще бъдат около 4°.

Максималните температури на 2000 м. през целия период ще бъдат по-ниски от температурите на 1200 м  с около 4°- 6°.

Дежурен синоптик: Николай Ятански

 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново