Прогноза за времето през периода 21 декември 2018 г. – 31 декември 2018 г.

Публикувано на чт, 20 Дек. 2018
326 четения

В петък и събота времето преди обяд ще има значителна облачност и намалена видимост. След обяд облачността ще се разкъсва и видимостта ще се подобри.   В петък ще бъде почти тихо, в събота ще духа слаб до умерен вятър от запад. Температурите постепенно ще се повишават. Минималните температури  в петък  ще бъдат между минус 9° и минус 4°, в събота – между минус 5° и минус 2°.  Максималните температури в петък   ще бъдат между  минус 1° и 2°, в събота – между 4° и 9°.

В неделя и понеделник ще има незначителна до променлива облачност. Ще духа слаб до умерен вятър от запад. Минималните температури  ще бъдат между минус 2° и 1°.  Максималните температури    ще бъдат между   между 6° и 9°.

В понеделник и вторник ще има значителна облачност. В понеделник  вечерта  и във вторник се очакват превалявания от дъжд . В понеделник ще бъде почти тихо, във вторник ще духа слаб до умерен вятър от северната четвърт.  Минималните температури  ще бъдат между 0° и 3°.  Максималните температури    ще бъдат между   между 4° и 7°.

От сряда(26.12) до понеделник(31.12) се очаква време с динамично променяща се облачност, често значителна. Валежи са малко вероятни.  Ще духа слаб до умерен вятър от северозапад. Очаква се постепенно захлаждане, по-добре изразено в края на периода (28.12 – 31.12). Минималните температури  от сряда до петък ще бъдат между минус 3° и 0°.  Максималните температури    ще бъдат между   между 3° и 6°. От събота до понеделник минималните температури  ще бъдат между минус 8° и минус 3°.  Максималните температури    ще бъдат между  между минус 3° и 2°.

Над западните и централните части на Стара планина в петък и събота  ще има незначителна до променлива облачност. Ще духа умерен до силен вятър от северозапад.  Температурите постепенно ще се повишават и максималните   на 1200 м. ще бъдат  между  3° и 4°. В понеделник и вторник ще бъде облачно, във вторник с превалявания от дъжд и сняг.  Ще духа умерен до силен вятър от северозапад.  Максималните температури    на 1200 м.  в понеделник ще бъдат  около  5°, във вторник – около 0°. От сряда да понеделник облачността ще се променя динамично, често ще бъде значителна. Очаква се захлаждане. Максималните температури    на 1200 м.  в сряда  ще бъдат  около  минус 2°, в  неделя и понеделник – около минус 6°. Ще духа силен вятър от северозапад. Максималните температури  през целия период ще бъдат  между  3° и 6° по-ниски от температурите на 1200 м.

Дежурен синоптик: Николай Ятански

loading...
Пътни строежи - Велико Търново