Прогноза за времето през периода 21 април 2017 г. – 27 април 2017 г.

Публикувано на чт, 20 апр. 2017
539 четения

В петък ще преобладава  време със значителна облачност и слаби превалявания от дъжд на места. Ще духа умерен до силен вятър от запад-северозапад. В събота и неделя преди обяд  и около обяд ще има  променлива купеста облачност. След обяд облачността често ще бъде значителна и на места, предимно в планинските и полупланински райони, се очакват и гръмотевици и превалявания от дъжд. Ще духа  умерен до силен  вятър от запад. От  понеделник до четвъртък преди обяд  ще преобладава време с незначителна  облачност. След обяд ще има променлива купеста облачност. В понеделник ще духа слаб  вятър от запад-северозапад. От вторник до четвъртък ще духа слаб вятър без определена посока, на моменти ще бъде тихо.

В петък температурите ще се задържат без съществени изменения –   минималните температури ще бъдат между  0° и  3°, максималните  ще бъдат в интервала 8° – 11°. В събота, неделя и понеделник минималните температури ще бъдат между  минус 1° и  2°, максималните  ще бъдат в интервала 13° – 16°. На много места ще има слани. От  вторник  до четвъртък се очаква  затопляне.  Минималните температури ще бъдат между  3° и 6°.   Максималните  ще бъдат в интервала 15° – 20°.

Над западните и централни части на Стара планина в петък ще има значителна облачност с превалявания от дъжд и сняг. Ще духа силен вятър от запад-северозапад. В събота и неделя ще има променлива до значителна облачност и след обяд и вечерта на места е възможно да превали дъжд и сняг. Ще духа силен вятър от северозапад. От понеделник  до четвъртък ще има променлива облачност. Ще  духа слаб до умерен вятър от запад-югозапад.  Максималната температура  на 1200 м  в петък ще бъде между минус 2° и 0°, в събота и неделя – между 0° и 2°. От  понеделник  температурата   ще се повишава и максималната на 1200 м. от вторник до четвъртък ще бъде между 7° и 9°.   На  2000 м.  температурите през целия период ще бъдат с около  5° по-ниски от тези на 1200 м.

Дежурен синоптик: Николай Ятански

loading...
Пътни строежи - Велико Търново