Прогноза за времето през периода 14 февруари 2017 г. – 20 февруари 2017 г.

Публикувано на пн, 13 февр. 2017
1237 четения

Във вторник  сутрин  около р. Дунав и близките равнинни райони ще преобладава време със значителна облачност, видимостта ще бъде намалена, около обяд и след обяд  облачността ще намалее и видимостта ще се подобри.  Ще духа слаб  вятър от запад-северозапад.  В сряда, четвъртък и петък ще има незначителна облачност до ясно. Около р. Дунав и другите водоеми, рано сутринта видимостта ще бъде намалена, на места до мъгла и ще се подобрява до обяд. Ще духа  слаб вятър от северната четвърт, на моменти ще бъде тихо. В събота, неделя  и понеделник ще преобладава време с променлива облачност, в събота с временни увеличения до значителна. Ще бъде почти тихо.

В началото на  периода –  вторник   времето ще се задържи хладно.  Минималните температури  ще бъдат между минус 7° и минус 4°, в местата с котловинен характер на релефа – до минус 10°.  Максималните ще бъдат около 0° – 3°.  През следващите дни се очаква постепенно затопляне. Минималните температури в сряда и четвъртък ще бъдат между минус 5° и  минус 2° и ще се повишат  до минус 1° – 2° в неделя и понеделник. Максималните също ще се повишават от около 4° – 7° в сряда,  до 8° – 11° в неделя и понеделник.

Над  западните и  централните части на Стара планина във вторник  ще има променлива до незначителна облачност. Ще духа умерен, на моменти силен вятър северната четвърт.  От сряда  до петък ще има незначителна облачност до ясно. Ще духа слаб до умерен вятър от северозапад.  В събота, неделя и понеделник облачността ще се увеличи и ще бъде предимно значителна. Ще духа умерен до силен вятър от западната четвърт. Максималните температури на 1200 м. във вторник    ще бъдат около минус 4°, през следващите дни ще се повишават  и през втората половина от периода – от петък до понеделник ще бъдат около 2° – 4°. На  2000 м.  температурите през целия период ще бъдат с около  5° по-ниски от тези на 1200 м.

Дежурен синоптик: Николай Ятански

loading...
Пътни строежи - Велико Търново