Прогноза за времето през периода 08 януари 2018 г. – 14 януари 2019 г.

Публикувано на пн, 7 Ян. 2019
2127 четения

Във вторник  ще има незначителна  облачност. Ще духа слаб вятър  от северната четвърт. Минималните температури ще бъдат между минус 15° и минус 10°, около р. Дунав – между минус 10° и минус 7°. Максималните ще бъдат между минус 3° и 0°.

В сряда и четвъртък ще има значителна облачност с превалявания от дъжд и мокър сняг.  Има опасност от заледявания. Ще духа слаб вятър, без определена посока, на моменти ще бъде тихо. В четвъртък след обяд вятърът ще се усили от запад. Очаква се затопляне и минималните температури в сряда ще бъдат между минус 7° и минус 4°, в четвъртък – между минус 4° и минус 1°. Максималните   ще бъдат между 0° и 3°.

От петък до понеделник ще преобладава време с променлива облачност, с временни увеличения до значителна. В понеделник на места е възможно да превали слаб дъжд и мокър сняг. Ще духа слаб до умерен вятър от запад. Мимималните температури ще бъдат между минус 6° и минус 3°. Максималните   ще бъдат между 0° и 3°.

Над западните и централните части на Стара планина във вторник ще има незначителна облачност. Ще духа   умерен до силен  вятър от северозапад. Максималните температури на 1200 м.  ще бъдат около  минус 9°. В сряда и четвъртък ще бъде облачно с превалявания от дъжд и сняг. Ще духа слаб до умерен  вятър от юг-югозапад. Максималните температури на 1200 м. бързо ще се повишават и късно след обяд в сряда ще бъдат около  0°. В четвъртък температурите на 1200 м. ще достигат до 3°. От петък до понеделник  ще има променлива до значителна облачност. В понеделник не места е възможно да превали дъжд и мокър сняг.  Ще духа умерен до силен вятър от запад. Максималните температури  в петък на 1200 м.   ще бъдат  около минус 5°. От събота  се очаква затопляне  и температурите на 1200 м от събота до понеделник  ще бъдат между минус 3° и 0°. Максималните температури  през целия период ще бъдат  с около 3° до 6° по-ниски от температурите на 1200 м.

 

 

Дежурен синоптик: Николай Ятански

loading...
Пътни строежи - Велико Търново