Прогноза за времето през периода 08 февруари 2018 г. – 14 февруари 2019 г.

Публикувано на чт, 7 Февр. 2019
447 четения

В петък преди обяд ще има променлива облачност с временни увеличения до значителна . След обяд от запад на изток облачността ще намалее до ясно, най-късно привечер в централните части на Северна  България. Ще духа слаб вятър, предимно  от северната четвърт. Минималните температури ще бъдат между минус 3° и 0°. Максималните температури ще бъдат  между 3° и 6°.

В събота,  неделя и понеделник ще има незначителна до променлива облачност. Ще духа слаб вятър, в събота и неделя без определена посока, в понеделник – от западната четвърт. Минималните температури в събота ще бъдат между минус 4° и минус 1°, в неделя и понеделник – между минус 1° и 2°. Максималните  температури в събота ще бъдат между 6° и 9°, в неделя и понеделник –  между 9° и 12°.

От вторник до четвъртък ще преобладава време със значителна облачност и превалявания от сняг. Очаква се в края на периода да се образува нова снежна покривка над 10 – 15 см, на места ще се образуват преспи и навявания от сняг. Ще духа умерен до силен вятър от север-северозапад. Температурите във вторник бързо ще се понижат. Минималните от вторник до четвъртък  ще бъдат между минус 5° и минус 2°. Максималните  – между минус 2° и 1°.

Над западните и централните части на Стара планина в петък преди обяд ще има променлива до значителна облачност, след обяд облачността ще намалее. Ще духа слаб до умерен вятър от северозапад.. Максималните температури   на 1200 м. около 0°.

В събота, неделя и понеделник ще има променлива облачност. Ще духа  умерен до силен вятър от запад-югозапад. Максималните температури   на 1200 м. в събота ще бъдат около 2°, в неделя – около  4°, в понеделник – около 7°.

От вторник до четвъртък ще има значителна облачност, с превалявания от сняг.    Ще духа силен  вятър от север-северозапад. Температурите във вторник бързо ще се понижат и максималните    на 1200 м. от вторник до четвъртък  ще бъдат между минус 6° и минус 9°.

Максималните температури на 2000 м. ще бъдат по-ниски от температурите на 1200 м,  през първата  половина от периода  с около 3°, през втората половина от периода  – с около 6°.

Дежурен синоптик: Николай Ятански

loading...
Пътни строежи - Велико Търново