Прогноза за времето през периода 07 декември 2018 г. – 13 декември 2018 г.

Публикувано на чт, 6 Дек. 2018
290 четения

В петък и събота преди обяд около р. Дунав  преди обяд ще има значителна облачност. Над повечето равнинни и полупланинските райони ще има незначителна до променлива облачност. След обяд навсякъде ще преобладава време с незначителна до променлива облачност. Ще духа слаб вятър, предимно  от североизток. Минималните температури  в петък ще бъдат между минус 7° и минус 4°, в събота -. между минус 4° и минус 1°. Максималните температури  в петък ще бъдат между  2° и 5°, в събота -. между  5° и 8°.

В неделя сутринта ще бъде облачно, на места със слаби превалявания от дъжд и мокър сняг. След обяд облачността ще намалее до незначителна. Ще духа слаб до умерен вятър от запад. Минималните температури бъдат между 0° и 3°. През деня температурите няма да се променят съществено и максималните  ще бъдат между  2° и 5°.

В понеделник ще преобладава време със значителна облачност, на места с превалявания от дъжд. Ще духа слаб до умерен вятър от запад. Минималните температури бъдат между 0° и 3°. Максималните  ще бъдат между  2° и 5°.

Във вторник ще има променлива облачност с тенденция да намалява. Ще духа слаб до умерен вятър от запад. Минималните температури бъдат между минус 3° и 0°. Максималните  ще бъдат между  0° и 3°.

В сряда и четвъртък ще преобладава време с незначителна облачност. Ще духа слаб до умерен вятър от запад. Минималните температури бъдат между минус 3° и 0°. Максималните  ще бъдат между  0° и 3°.

Над западните и централните части на Стара планина в петък и събота ще преобладава време с незначителна до променлива облачност. Ще духа умерен до силен вятър от северозапад. Максималните температури на 1200 м в четвъртък в петък ще бъдат около 8° и в събота – около 2° и през деня ще се понижават.   В неделя  преди обяд ще бъде облачно с превалявания от дъжд и сняг. След обяд облачността ще намалее. Ще духа  силен вятър от северозапад. Максималните температури на 1200 м  ще бъдат около 4°. В понеделник ще бъде облачно с превалявания от дъжд и сняг. Ще духа умерен до силен вятър от северозапад. Максималните температури на 1200 м  ще бъдат около 0° и през деня ще се понижават. От вторник до четвъртък ще има незначителна до променлива облачност и ще духа  силен вятър от северозапад. Максималните температури на 1200 м  ще бъдат около минус 3°.  На 2000 м. максималните температури  ще бъдат с около 4°- 6° по-ниски от температурите на 1200 м.

Дежурен синоптик: Николай Ятански

 

 

 

 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново