Прогноза за времето през периода 05 февруари 2018 г. – 11 февруари 2019 г.

Публикувано на пн, 4 Февр. 2019
302 четения

От вторник до петък ще има значителна облачност. Очакват се превалявания от дъжд от сряда  след обяд  до четвъртък преди обяд. Ще духа слаб до умерен вятър от североизток. Температурите ще се понижават и минималните във вторник ще бъдат между 1° и 4°, в петък – между минус 3° и 0°. Максималните температури във вторник ще бъдат между 5° и 10°, в четвъртък  и петък – между 1° и 4°.

В събота и неделя ще има променлива облачност, с временни увеличения до значителна. Ще духа слаб вятър, предимно от запад. Минималните температури ще бъдат между минус 2° и 1°. Максималните  – между 3° и 6°.

В понеделник ще преобладава време с незначителна до променлива облачност. Ще духа слаб вятър от изток-североизток. Минималните температури ще бъдат между минус 1° и 2°. Максималните  – между 6° и 9°.

Над западните и централните части на Стара планина от вторник до петък ще бъде облачно, с превалявания в сряда от дъжд, над 1500 м. – от сняг, в четвъртък – от сняг. Ще духа умерен до силен вятър от изток- североизток. Очаква се захлаждане. Максималните температури   на 1200 м. във вторник ще бъдат около 7°, през деня ще се понижават, в четвъртък и  петък – около минус 3°.

В събота и неделя ще има променлива до значителна облачност. Ще духа слаб до умерен  вятър от северозапад. Максималните температури   на 1200 м. в събота ще бъдат около 1°, в неделя – около  4°.

В понеделник ще има незначителна до променлива облачност.   Ще духа слаб до умерен  вятър от югозапад. Максималните температури   на 1200 м. ще бъдат около 7°.

Максималните температури на 2000 м. ще бъдат по-ниски от температурите на 1200 м   с около 3° до 5°.

 Дежурен синоптик: Николай Ятански

loading...
Пътни строежи - Велико Търново