Прогноза за времето през периода 04 декември 2018 г. – 10 декември 2018 г.

Публикувано на пн, 3 Дек. 2018
919 четения

Във вторник и сряда ще бъде облачно. Временно разкъсване на облачността е възможно във вторник около обяд и след обяд за полупланинските райони. Във вторник през нощта срещу сряда и в сряда на места ще превалява дъжд и мокър сняг. Във вторник ще бъде почти тихо, в сряда ще духа слаб вятър от запад. Очаква се постепенно затопляне. Минималните температури бъдат между минус 4° и минус 1°. Максималните температури  ще бъдат между  0° и 3°.

В четвъртък от запад на изток валежите ще спират и облачността ще намалее, след обяд до незначителна. Ще духа слаб вятър от североизток. Минималните температури бъдат между минус 1° и  2°. Максималните температури  ще бъдат между  1° и 4°.

В петък и събота преди обяд около р. Дунав и близките до нея равнинни райони преди обяд ще има значителна облачност. Над полупланинските райони и близките до тях равнинни райони ще има незначителна до променлива облачност. След обяд навсякъде ще преобладава време с незначителна до променлива облачност. Ще духа слаб вятър от североизток. Минималните температури бъдат между минус 5° и 0°. Максималните температури  ще бъдат между  1° и 4°.

В неделя ще бъде облачно с превалявания от дъжд и мокър сняг. Ще духа слаб до умерен вятър от запад. Минималните температури бъдат между 0° и 3°. През деня температурите няма да се променят съществено и максималните  ще бъдат между  2° и 5°.

В понеделник ще има незначителна до променлива  облачност. Ще духа слаб до умерен вятър от запад. Минималните температури бъдат между 0° и 3°. Максималните температури   ще бъдат между  4° и 7°.

Над западните и централните части на Стара планина във вторник   ще има незначителна до  променлива  облачност. В сряда ще бъде облачно с превалявания от дъжд и мокър сняг.  Ще духа умерен до силен вятър от северозапад. Максималните температури на 1200 м във вторник ще бъдат около 6°, в сряда – около 0°.  В четвъртък, петък и събота ще преобладава време с незначителна до променлива облачност. Ще духа умерен до силен вятър от северозапад. Максималните температури на 1200 м в четвъртък ще бъдат около 0°, в петък – около 4° и в събота – около 8°.   В неделя ще бъде облачно с превалявания от дъжд и сняг. Ще духа  силен вятър от северозапад. Максималните температури на 1200 м  ще бъдат около 2°. В понеделник ще има променлива до значителна облачност и ще духа слаб до умерен вятър от югозапад. Максималните температури на 1200 м  ще бъдат около 5°.  На 2000 м. максималните температури  ще бъдат с около 3°- 4° по-ниски от температурите на 1200 м.

Дежурен синоптик: Николай Ятански

 

 

 

 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново