ПРОГНОЗА ЗА ВРЕМЕТО НА 03.12.2019 г.

Публикувано на пн, 2 Дек. 2019
133 четения

Вечерта  ще има  променлива облачност, увеличаваща се до значителна през нощта.  Ще бъде почти тихо. Минималните температури  ще бъдат между 0° и 3°. За В. Търново се очаква  минимална температура  около 1°.

Във вторник, през по-голямата част от деня, ще бъде облачно, на места с превалявания от дъжд и мокър сняг. Вечерта, от запад на изток, валежите ще спират и  облачността ще се разкъса. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад. Максималните температури  ще бъдат  между  4° и  7°. За В. Търново се очаква  максимална температура  около 5°.

Атмосферното налягане   ще се повишава.

Над западните и централни части на Стара планина, през по-голямата част от деня, ще бъде облачно, на места с превалявания от дъжд, над 600-800 м. – от сняг.  Късно след обяд от запад на изток валежите ще спират и облачността над западните части на планината ще се разкъса.  Ще духа  умерен до силен  вятър от северозапад. Максималните температури   на 1200 м  ще бъдат около минус 1°, през деня ще се понижават. Максималните температури   на 2000 м.  ще бъдат около минус 6°.

На тази дата най-високата измерена максимална температура във Велико Търново е 22.0° през 2004 г., а най-ниската измерена минимална температура е минус 10.0° през 1957  г.

Слънцето ще изгрее в 07 часа и 30 минути и ще залезе в  16  часа и 43 минути.

Фаза на Луната:  седем денонощия след новолуние.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново