Професионалната гимназия по туризъм посрещна холандските координатори по проект ”Big Picture Learning”

Публикувано на чт, 8 ян. 2015
383 четения

Търновската гимназия по туризъм беше домакин на работна среща по европейски проект от 5 до 7 януари 2015 година. Координатор на проекта е Холандия, а партньорите са от Румъния, Италия, Турция и България. На срещата бяха разисквани постигнатите проектни резултати и обсъдени предстоящите срещи и дейности .

Проектът се основава на Американската образователна програма “Big Picture Schools”. Целта на този образователен проект е да намали отсъствията и броя на отпадналите ученици, безопасна учебна среда и по-успешна реализация на пазара на труда. Big Picture Learning (BPL) свързва личните интереси на ученика с тези на обществото и на учебния процес. Талантът , тревогите и страстите на учениците са водещи в процеса на обучение. Образованието е организирано в малки групи и е свързано с опита на учениците. Проектът е предизвикателство за учениците и особено за тези със специални образователни изисквания.

Ако се използва по правилния начин, тази програма може да даде не само допълнителна квалификация на учители и обучители, но тя може и да осигури стабилност, работни места и добавена стойност за учениците с специални образователни изисквания.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново