Премиера на „Пинокио“ и на сцената на Куклен театър ВЕСЕЛ

Публикувано на вт, 3 май 2016
218 четения

В съботния афиш на Куклен театър ВЕСЕЛ, на 7 май от 11.00 часа в читалище „Искра” във Велико Търново, театърът домакин отново посреща приказни герои. Театърът от Габрово ще забавлява малките зрители с най-новата си постановка –  „Пинокио“.  Драматизацията на Стефан Стоянов следва историята на дървената кукла, сътворена от италианския писател Карло Колоди.

Със средствата на кукления театър сериозната история е представена по любопитен и забавен начин. Музиката е на композитора Георги Гарчов, а сценографията и куклите са дело на Павлина Василева. Радостина Андреева, Ивет Сотирова, Илиян Иванов и Богдан Богданов са актьорите, които участват в най-новия спектакъл на театъра от Габрово.

Пинокио е куклата, която оживява в ръцете на бедния майстор Джепето, издялана от къс дърво. Заради своята наивност и стремежа си към лесен и безгрижен живот, Пинокио попада в поредица от трудни и опасни ситуации… Неведнъж животът му е застрашен. Пинокио обаче се променя – започва да учи, да се труди и да се грижи за татко Джепето.  За добротата си е възнаграден – превръща се от дървена кукла в…

Това е историята за баща и син, чрез която режисьорът Съби Събев извежда темата за взаимоотношенията и за отговорностите в семейството.

Проектът за съботните спектакли за семейна публика на Куклен театър ВЕСЕЛ се реализира с любезната подкрепа на Община Велико Търново.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново