Преизбраха Дешка Мандикова за областен председател на СРС „Подкрепа”

Публикувано на пн, 27 мар. 2023
337 четения

Дешка Мандикова бе преизбрана за областен председател на СРС „Подкрепа” във В. Търново. Изборът й бе направен по време на XI-та отчетно-изборната конференция, на която присъства президентът на КТ „Подкрепа” Димитър Манолов и икономическият съветник на синдикалната организация Ваня Григорова. Форумът се проведе в голямата зала на Общината и в него участваха 105 делегати от цялата област. Конференцията бе уважена и от областния управител инж. Георги Гугучков, кметовете на В. Търново, Г. Оряховица, Свищов и Лясковец, работодателски организации и общественици.
„Дейностите в регион В. Търново се развиват и надграждат. Синдикалната ни организация отстоява позициите си и заема важно място в областта“, заяви Дешка Мандикова. Тя посочи, че членовете на синдиката в региона са около 2500, обхванати в 104 секции и 3 фирмени синдикални организации. През последните 4 г. са разкрити 19 нови секции в общините В. Търново, Г. Оряховица, Лясковец, Сухиндол, Елена, Павликени и Свищов.
Областният управител инж. Георги Гугучков пожела успешна работа на конференцията и
призова работещите да отстояват правата си пред работодателите. И подчерта, че от началото на демократичните промени КТ „Подкрепа“ е символ на свободата и отстояване на фундаменталните права на работното място.
„Тази лампичка, която в началото на промените в България светеше постоянно, този неин блясък да не намалява“, каза още областният управител.
По думите му Областна администрация В. Търново и регионалното ръководство на КТ „Подкрепа“ имат ефективен диалог, добро сътрудничество и социално партньорство, както и общи цели – подобряване условията на труд и на почивка, постигане на адекватни трудови възнаграждения, създаване на благоприятна среда.
В отчета за досегашната си дейност председателят на СРС „Подкрепа“ Дешка Мандикова също благодари на областния управител за успешното взаимодействие.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново