Празничен адрес от Даниел Панов, кмет на Община Велико Търново

Публикувано на ср, 24 май 2017
125 четения

Уважаеми дейци на
културата, образованието,
изкуствата, науките
и духовността,
Скъпи граждани на
община Велико Търново,
За мен е истинска чест и огромно удоволствие да ви приветствам с Празника на българската просвета и култура – 24 май.
Ние, българите, имаме честта, но и отговорността да сме единственият народ, който почита създателите на своята писменост, дейците на културата, образованието и духа със специален празничен ден.
Ние, великотърновци, като жив стожер на българската идентичност и духовност изпитваме истински и дълбоки чувства на уважение, преклонение и вълнение на Празника на буквите!
24 май – денят, на който почитаме духовните съпокровители на Европа светите братя Кирил и Методий, е не просто празник, той е част от осъзнаването ни като българи.
Нашите букви не са просто графични знаци – те са част от “българската ДНК”!
Буквите, книгите, образованието, културата, изкуствата и духовността са били наш щит в най-трудните периоди в историята ни. Днес те са нашата духовна котва в глобалния свят. Те са основен елемент от българската ни идентичност и самосъзнание.
Искрено и сърдечно благодаря на всички, които с труда, постиженията и приносите си утвърждават статута на Велико Търново на духовно средище на Отечеството.
Благодарност и поклон пред всички, които дават на децата и младите хора не само образование, но и ги възпитават в дух на родолюбие и преклонение към нашите, изконни, български ценности.
ЧЕСТИТ 24 МАЙ! ЧЕСТИТ ПРАЗНИК
НА БЪЛГАРСКАТА ПРОСВЕТА И КУЛТУРА!
Даниел Панов
председател на УС на НСОРБ
кмет на Община Велико Търново

loading...
Пътни строежи - Велико Търново