Поздрав на Николай Ашиков, председател на ВТОбС

Публикувано на сб, 23 май 2015
426 четения

УВАЖАЕМИ УЧИТЕЛИ И УЧЕНИЦИ,
ТВОРЦИ И НАУЧНИ ДЕЙЦИ,
БИБЛИОТЕЧНИ И
ЧИТАЛИЩНИ ДЕЯТЕЛИ,
ЖУРНАЛИСТИ, ДАМИ И ГОСПОДА,
На 24 май цяла България чества Деня на словото и писмеността, на духовността, на българската просвета и култура. На този ден отново ще отдадем дължимата почит към делото на равноапостолите светите Кирил и Методий.
24 май ни обединява с поколения родолюбци, които и в светли дни, и във времена на страдания, са отстоявали нашия език, култура и идентичност, отредили ни правото да сме горди потомци на народ със запазено място в Европа.
В наши дни, за жалост, представители на местната власт си позволяват да използват словото, за да подменят дневния ред на обществото, да насаждат негативизъм и да правят внушения. За съжаление, съществуват и трибуни, чрез които тези внушения да бъдат тиражирани.
За щастие обаче, разумните и благородни хора са много повече! Днес можем да изпитваме удовлетворение от факта, че Велико Търново пази онзи облик на просветен център, заслужен още по времето на Търновската книжовна школа! Качествените ни начални и средни училища, ведно с висшите учебни заведения, с културните институции, читалищата, многобройните самодейни състави и младежки групи, правят и днес града ни място с дух и памет!
Пред всички Вас, творци и просветители, посветили се на мисията да съхранявате и предавате духа български, се прекланям доземи! Желая Ви здраве и енергия! На младите, които тепърва понечват към очарованието на книжовността, пожелавам целеустременост и попътен вятър!
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК! И…
ВЪРВИ, НАРОДЕ ВЪЗРОДЕНИ!
С уважение:
Николай Ашиков,
председател на Великотърновския общински съвет

loading...
Пътни строежи - Велико Търново