Потресаващо! Кучета разкъсаха жена. Тя умря в нечовешки мъки (обновена)

Публикувано на чт, 19 Ян. 2017
11277 четения

Установиха собствениците на питбула, нахапал жертвата

Заловени са две от озверелите кучета, които вчера привечер нападнаха и убиха възрастна жена в свищовското село Козловец, съобщи за “Янтра ДНЕС” говорителят на ОД на МВР във Велико Търново Мариана Христова. Тя каза, че продължава работа по случая и текат оперативно-следствени дейности. Предстои да се изясни и какви са точните причини, довели до трагичния завършек на случая. По нейните думи животните, нападнали жената са били 3, а не 5, каквито информации е имало снощи. Заловените животни са прибрани в приюта за кучета в Свищов.
“Първоначално наистина информацията беше за 5 кучета, но в последствие е установено, че те са 3. Двете от тях са били на семейство от селото, а третото се е събрало с тях. То е бездомно,и в момента се издирва”, каза още Христова. Тя допълни, че до момента за тези кучета не са постъпвали оплаквания от жители на Козловец.
Кметът на Община Свищов Генчо Генчев изказа съболезнованията на близките на жената и заяви, че всички са потресени от поредния подобен инцидент в страната. “Трябва да се работи на национално ниво, за да се спре свободното придвижване по улиците на домашни кучета. Каквито и да са глобите и санкциите за тези собственици, нищо не може да върне човешкият живот”, категоричен бе Генчо Генчев. Кметът на Свищов до късно снощи е бил на мястото на разигралата се кървава сцена и е потресен от гледката.
Жената се казва Гина Боярова и на 85 години, живеела е сама в къщата си. Вчера около 17,00 ч. е излязла навън край дома си. В този момент я нападат озверелите четириноги и я разкъсват жива. Старицата е викала за помощ, но докато съседите й се появят тя вече е била мъртва.
Продължава работата по случая, материалите са докладвани в прокуратурата.

Обновена в 16:03 // 20.1.2017 г.

Установена е самоличността на собствениците на питбула, който нахапа възрастната жена. Това са П. К. и В. К. от същото село. Двамата са задържани за срок от 24 часа.
Наказателният кодекс предвижда подвеждане под отговорност за всеки, който не полага достатъчно грижи за гръбначно животно, което са намира под него в надзор и в резултат на това е последвала смърт. Разследването по случая продължава.

Стефан НАНКИНОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново