Поставят пътна маркировка, която трябва да издържи 3 г.

Публикувано на вт, 26 май 2015
658 четения

Първата пешеходна пътека, която беше възстановена във Велико Търново, е до ПГСАГ "Ангел Попов".

Започна цялостната подмяна на хоризонталната пътна маркировка във Велико Търново. На възловите централни улици и на основните вътрешноквартални трасета, върху които е концентриран автомобилният трафик, ще се поставя специална боя. Маркировката от студен пластик издържа без да се напуква както при високи, така и при ниски температури. След нанасяне се втвърдява за около 10 минути и трафикът не се блокира.

Маркировката лесно се различава, тя е с много по-голяма плътност, грапава и е с много добро сцепление. Теоретично трайността на маркировката с пластик при градски условия е около 3 години, а при извънградски – до 5 години.

Бързо изтриващата се хоризонтална маркировка във Велико Търново е проблем, за който шофьорите алармират от години. Акрилни бои, с които до сега се полагаха маркировките по улиците, имат трайност до една година, а като се разредят непосредствено преди поставяне от работниците – и много по малко.

От вчера започна поставянето на новата маркировка, а първата пешеходна пътека, която беше възстановена, е до Професионална гимназия по строителство, архитектура и геодезия “Ангел Попов”. Върху улиците с добро състояние на асфалтовите настилки и върху новоремонтираните ще бъдат боядисани осовите линии и възстановени пешеходните пътеки. Поетапно ще бъде положена пътна маркировка на всички улици във Велико Търново, посочват от Общината.

Здравка МАСЛЯНКОВА
сн. Даниел ЙОРДАНОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново