Полицаи ловят с хеликоптер бегълци пред Царевец (снимки)

Публикувано на ср, 22 май 2019
7181 четения

Полицейски хеликоптер кацна на площада пред крепостта „Царевец“ в опит да залови две бегълки, отвлекли млад мъж в колата си. Това е една от сцените на най-новия български филм „Диви и щастливи“, част от който се снима във В. Търново. Още в 6,00 ч. тази сутрин площадът  пред крепостта се превърна в снимачна площадка. В летателната машина се возеше инспектор Донев (Александър Сано), който се опитваше да пресече пътя на двете жени.
Хеликоптерът пристигна от София, а кацането му на площада предизвика голям интерес сред жителите и гостите на града, които наблюдаваха отстрани. Районът беше отцепен от полиция и от екипа на продукцията, които следяха зорко да не се снима с телефони или други записващи устройства по време на снимките. Мястото бе недостъпно докато хеликоптерът не отлетя обратно за столицата, като целта бе района да се обезопаси за гражданите. Освен пред Царевец, снимки днес и утре ще има и на главната улица „Христо Ботев” и около Художествената галерия „Борис Денев“. Продуцентите на лентата обещават зрелищни каскади, каквито досега не е имало в родното кино. Част от тях се изпълняват от двете героини, като за подготовката разчитат на екипа на каскадьорите Георги Димитров-Бомбата и Калин Керин.
Копродуценти на „Диви и щастливи“ са Яна Маринова и Алексанър Сано. В лентата участват още Луиза Григорова-Макариев, Дария Симеонова, Димо Алексиев и Бен Крос. Специално участие ще вземе и Базил Ейденбенц, познат от хитовия британски сериал „Виктория“, както и с малка роля във филма „Фаворитката“. Режисьор на филма е Мартин Макариев, а сценарист – Борислав Захариев.
Лентата ще е с продължителност 2 ч., а премиерата на филма ще е на 29 ноември т. г. в София. Преди това ще бъде прожектиран в градовете, в които е сниман, обещаха от екипа на „Диви и щастливи“.
Весела БАЙЧЕВА
сн. Бранимир БОНЕВ и Росен ПЕТКОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново