Пивоварната “Бритос” получи приза “Инвеститор на годината”

Публикувано на чт, 6 Февр. 2014
2027 четения

Габриела Попова (в ляво) получава наградата на "Бритос" за "Инвеститор на годината".

Великотърновската пивоварна “Бритос” получи приза “Инвеститор на годината” на тазгодишната церемония, организирана от Българска агенция за инвестиции. Отличени бяха общо 17 дружества от общо 50 номинирани в различните сектори на икономиката. От името на “Бритос” отличието прие Габриела Попова, главен изпълнителен директор на компанията.

На церемонията по връчването на призовете присъстваха премиерът Пламен Орешарски, министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев, регионалният министър Десислава Терзиева, министърът на информационните технологии, транспорта и съобщенията Данаил Папазов и Карлос Бронзато от Световната асоциация на агенциите за инвестиции.

Пивоварната “Бритос” е създадена с инвестиция от над 20 млн. лв. Технологията и машините са последно достижение на индустрията. Екип от 20 германски експерти в продължение на няколко месеца работи по окомплектоването на новото предприятие. Производство на едноименната марка пиво е по засекретена немска разработка и рецепта на Института VLB в Берлин.

Победителите са избрани по няколко критерия. Сред тях са обем на направените инвестиции, брой открити работни места, наемане на висококвалифицирани специалисти, създаване на висока добавена стойност, потенциал за бъдещо развитие и положително влияние върху икономическия растеж на региона.

Здравка МАСЛЯНКОВА
сн. Министерство на икономиката

loading...
Пътни строежи - Велико Търново