Папагалът Джулс пристига във В.Търново за Деня на детето

Публикувано на пт, 31 май 2019
538 четения

Популярният папагал Джулс пристига във В. Търново специално за Деня на детето. Хиацинтовата Ара ще бъде част от най-голямата изложба на екзотични птици в Източна Европа, гостуваща в Mall В. Търново. Малките посетители ще могат да се докоснат до „Синия папагал от филма РИО“, както го наричат децата, а също така да се снимат с нея или да си направят селфи. Дресьорът на птиците Калин Влаев ще разкаже на любопитните малчугани как се отглежда екзотичната птица и какво обича. Любопитен факт е, че Джулс е само на 3 г., а продължителността на този вид папагали е цели 100 г. Синята птица ще остане в града до края на изложбата – 9 юни, съобщиха организаторите, които се надяват да запознаят децата с атрактивните птици и да провокират техния интерес.

Един от папагалите се обяснява в любов на дресьора си с „I love you“. Калин Влаев разказва, че Кралското Жако е най-бъбривият папагал в природата и може да запомни 1200 думи, като ги съчетава в изречения.
На изложбата в старата столица са събрани над 30 вида папагали от Австралия, Африка и Бразилия. Сред посетителите на експозицията са певицата Галена, футболната легенда Краси Балъков, Михаела Филева, топ моделът Ивел Йорданов и др.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново