Отвориха прохода Хаинбоаз, ремонтът е за 2,840 млн. лв.

Публикувано на чт, 17 юли 2014
862 четения

От днес официално за движение е отворен Проходът на Републиката. От Пътната агенция уверяват, че са направени всички аварийно-възстановителни работи. Възстановено е пътното платно, укрепени са свлачищата и срутищата, обезопасени са скалните откоси, възстановена е мантинелата, изкърпени са всички дупки от северната страна на прохода, направено е просветляването с косене и почистване около канавките от дървета и храсти.
Движението през Хаинбоаз беше спряно на 20 юни, заради активизирани от поройни дъждове свличания на големи количества камъни и кал върху пътното платно.
Ремонтът беше направен от “Пътни строежи – Велико Търново” АД по договора за текущ ремонт и поддръжка. Стойността на извършените аварийно-възстановителни работи е 2 840 272 лв. с ДДС, посочват от АПИ.

Хаинбоаз все още се води със статут на строеж. Работи се по узаконяването му, заявиха от Областното пътно управление. Но на този етап няма яснота кога проходът ще стане законен път с Акт 16 и Удостоверение за въвеждане в експлоатация.

Здравка МАСЛЯНКОВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново