ОТВОРЕНО ПИСМО на началника на НВУ „Васил Левски” до в-к „Янтра днес”, по повод осветяването на подлеза на булевард „България”

Публикувано на чт, 15 ян. 2015
1120 четения

Уважаеми граждани на Велико Търново,

Позволявам си, като ректор на Националния военен университет „Васил Левски” и като гражданин на Велико Търново, да споделя с вас една придобивка от последните няколко дни, на която се радват не само учащите и работещите в нашия Университет, а и жителите на кв. „Колю Фичето”.

Благодарение на грижите, които полагат специализираните структури в Община Велико Търново и с личното съдействие на кмета на Общината инж. Даниел Панов, подлезът, свързващ най-северната улица на квартала – улица „Полтава”, с подстъпите към официалния южен вход на НВУ „Васил Левски”, е вече осветен. Това се случва, след като повече от 15 години, поради последователни вандалски актове, осветителната уредба на съоръжението е разрушена и не изпълнява функционалното си назначение.

Подлезът е на северната граница на квартала, включен в проект „Повишаване качеството на живот, чрез подобряване на физическата среда на територията на Община Велико Търново” по Оперативна програма „Регионално развитие”. Изпълнението на инвестиционния акт създава удобство и безопасност. Промяната – символично е и осветяването на пътя към един от храмовете на просвещението и духовността, даващ на Старата столица, статут на университетски град.

Уважаеми инженер Панов – кмет на Община Велико Търново,

Позволете ми, да Ви благодаря за поредния жест, който проявявате към образователните и научни центрове на територията на Общината, за грижата към хората от Националния военен университет „Васил Левски” – наследник на най-старата държавна институция в Третата българска държава, както и за приносът ви за патриотичното възпитание на нашите обучаеми!

Използвам възможността да уверя Вас и всички читатели, че винаги можете да разчитате на подкрепата на академичния и административен състав и обучаемите от на НВУ „Васил Левски”!

С уважение: Бригаден генерал Тодор Дочев
Ректор на НВУ „Васил Левски”

loading...
Пътни строежи - Велико Търново