Отведоха момчето, пребито от баща си, в Център за настаняване от семеен тип

Публикувано на чт, 18 май 2017
337 четения

10-годишният Николай, който бе пребит от баща си, вече е настанен в Център за настаняване от семеен  тип във Велико Търново, съобщи Мая Пешева, директор на Дирекцията за социално подпомагане. Днес детето е било изписано от Неврохирургията на областната болница, където беше на лечение. Началникът д-р Николай Мойнов е дал медицински препоръки, които да се спазват,  а момчето се  чувства добре, но остава под наблюдение една година. При подобни удари по главата, каквито е нанесъл бащата, може да се получат късни  усложнения, затова трябва да се предприемат превантивни мерки, коментира д-р Мойнов.

В момента бащата, при който живее пострадалото дете, е задържан с мярка за неотклонение под стража, води се досъдебно производство. Майката, която работи от дълги години в чужбина, е научила за инцидента и е пристигнала във Велико Търново. Тя е посетила сина си в болницата и е заявила и пред социалната дирекция, че иска да си вземе детето и да се грижи за него.Тъй като на бащата са предоставени родителските права, предстоят нови съдебни процедури те да бъдат прехвърлени на майката. Може бе ще мине месец за това, а дотогава ние трябва да осигурим безопасна среда на това дете, коментира Пешева. Тя допълни, че то остава да учи в ОУ “Бачо Киро”.

Инцидентът се случи на 8 май следобед до гробищния парк по пътя за Беляковец. Там Николай бе намерен от минувачи с разбита от баща си глава, че си е забравил ключа за дома. Веднага  е откаран в областната болница и е настанен в Неврохирургията с черепно-мозъчна травма и опасност за живота.

Вася ТЕРЗИЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново