Откриха най-модерната детска площадка във Велико Търново

Публикувано на пн, 22 Дек. 2014
2752 четения

Днес беше открита най-модерната детска площадка във Велико Търново. Инициатор на идеята е “Сдружение Азбукари” . Площадката е адаптирана за деца със специфични потребности. Тя е разположена в парка “Марно поле” и заема площ от близо декар.

На тържеството присъстваха заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов, Н.Пр. посланикът на Израел у нас Шаул Камиса Раз, областният управител проф. Пенчо Пенчев, кметът В. Търново Даниел Панов, шефът на Великотърновския общински съвет Николай Ашиков, депутати, дарители, строители,директори на служби и центрове за деца с увреждания , много деца родители. Отец Славчо благослови придобивката.

Детската площадка “Азбукари” е част от Националната кампания за социална интеграция “Вярвам в теб”, заяви при откриването председателката на сдружението Цвета Кирилова. Тя допълни, че децата ще играят на цветни съоръжения, които освен че ще ги забавляват, ще ги обучават и ще развиват тяхното въображение. Детският кът е създаден по европейски образец, съобразен с условията за безопасност и достъпност на градската среда.

Кирилова припомни, че за изграждане на площадката още преди година е стартирала благотворителна кампания в цялата страна, на която са събрани над 50 000 лв. След това проектът е бил подкрепен от генералния дарител “Лактима” ЕАД – част от PMG Holding, с председател на Съвета на директорите Петър Христов. Целият проект е на стойност 150 000 лв., посочи Кирилова.

Лентата прерязаха Даниел Панов, Шаул Камиса Раз, Цвета Кирилова, Цветан Цветанов и Петър Христов, който обяви, че площадката е най-големият Коледен подарък за децата на Велико Търново.

Емоционално слово поднесе израелският посланик, който заяви, че денят е щастлив за него. Сутринта във варненската болница е открито отделение с инвестиции от Израел, а след обяд той присъства на весел детски празник с чудесна детска площадка. Негово превъзходителство благодари на Петър Христов и за благотворителността към пострадалите от наводнението в Мизия и пожела на всички весели Коледни и Новогодишни празници.

Днес на новата площадка най-щастливи бяха децата, събрани от различни училища. Те играеха непрекъснато на цветните игрушки, а накрая за тях бе организирано айрянено парти с лакомства. За всички имаше много музика и танци, а за доброто настроение се погрижиха детски певчески състави.

По случай новата придобивка за града пристигна поздравителен адрес от премиера Бойко Борисов.

Вася ТЕРЗИЕВА
сн. Даниел ЙОРДАНОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново