Откриха конкурса “Звукът на времето”, Иван Лечев е председател на журито

Публикувано на пт, 12 май 2023
551 четения

С благослов от Отец Славчо, изпълнения на гимнастичките от клуба по художествена гимнастика „Етър“, мажоретките от ДГ „Соня“ и СК „Астрея“ бе открито Десетото юбилейно издание на Международния конкурс за вокална и инструментална музика „Звукът на времето“. По време на церемонията в ДКС „Васил Левски“  бе прочетен поздравителен адрес от кмета на Община Велико Търново инж. Даниел Панов, а председателят на сдружение „Елита“, организатор на проявата, Петя Василева благодари на участници, жури, зрители и спомоществуватели за подкрепата. Специален поздрав отправиха с изпълненията си Нели Андреева и „Байнов пиано ансамбъл“.

В конкурса, който започна вчера и ще продължи до неделя, тази година участват рекорден брой таланти –над 800. От тях 200 ще се включат със свои видеа онлайн. 450 са вокалните изпълнители и 150 инструменталистите, сред които най-много са пианистите – 65. Освен певци и инструменталисти от над 30 града у нас, в музикалното събитие участват изпълнители и от чужбина.

Конкурсната програма е разпределена в ДКС „Васил Левски“, Младежкия дом, Изложбени зали „Рафаел Михайлов“. От участниците се ползва и голямата зала на Община Велико Търново. Председател на журито при певците е маестро Иван Лечев, а на инструменталистите – проф. Борислава Танева. В съпътстващата програма на Международния конкурс за вокална и инструментална музика „Звукът на времето“ са включени майсторски класове, концерти, благотворителна изложба, уърк шопове и др. Гала концертът на вокалните изпълнители е на 14 май от 13 часа в ДКС „Васил Левски“ във Велико Търново

loading...
Пътни строежи - Велико Търново