КПП-та на входа и изхода на В. Търново от полунощ

Публикувано на пт, 20 Мар. 2020
25611 четения

От полунощ или от 21 март се въвеждат допълнителни мерки за ограничаване на разпространението на коронавируса. Това обявиха от националния оперативен щаб. Преустановяват се посещенията на паркове, градски градини, спортни площадки на открито и закрито. Забранява се на лицата до 60 г. да посещават хранителни магазини или аптеки всеки ден от 8,30 до 10,30 ч., като целта е по този начин възрастните хора да могат да пазаруват в този часови диапазон и да имат минимален контакт с околните.

Служители на полицията ще организират КПП на областните центрове и ще проверяват каква е целта на пътуването на гражданите. През пунктовете ще се пропускат пътуващи само по неотложни причини – заради работа, по здравословни причини, завръщане вкъщи. Тези неотложни причини се удостоверяват със служебна бележка от работодател, медицинска бележка/документ, лична карта, с която да удостоверят постоянен адрес. Гражданите ще имат възможност да се снабдят с бележките в рамките на следващите два дни.

Общо 127 са заразените у нас с коронавирус. За днешния ден има 17 положителни проби, 4 от които са в Добрич и са на контактни лица, с което заразата е регистрирана в 10 областни града. Останалите положителни проби са от София, уточни председателят на Националния кризисен щаб генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски. Той допълни, че днес една от заразените е дала две отрицателни проби и предстои да бъде изписана от лечебното заведение.

 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново